novalja-apartment-gajac
zaglava
plaza-pag

Otok Pag – otok nalik Mjesečevoj površini, jedna je od najpopularnijih ljetnih destinacija u Hrvatskoj. Pag se nalazi na sjevernom Jadranu i peti je najveći hrvatski otok, s najdužom obalom od 269.2 km. Dva najpoznatija grada na otoku Pagu su Pag i Novalja, ali na otoku se nalazi i puno manjih mjesta koja su ljeti omiljene turističke destinacije.

Otok Pag naseljen je još od kamenog doba, a postoje i nalazišta raznih nastambi iz željeznog i brončanog doba. Zbog svog geostrateškog položaja i velike važnosti soli, otok Pag je od davnina mjesto gdje su svoje tragove ostavili stari Grci i Rimsko carstvo. Stanovnici otoka posebno su ponosni na svoju bogatu kulturnu baštinu i tradiciju od koje se ističu narodna nošnja, paška čipka, paški sir, zimski i ljetni karneval te hodočašće katoličkih vjernika na najviši vrh otoka Paga, Sv. Vid.

Paški sir i paška čipka dva su najpopularnija proizvoda koja je Pag dao Hrvatskoj i svijetu. Paški sir je vrsta tvrdog sira od ovčjeg mlijeka i jedan je od najpoznatijih sireva koji se mogu naći na tržištima diljem svijeta. Paška čipka je 2009. dodana na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine.

Prometna povezanost otoka Paga s kopnom odvija se trajektnom linijom Prizna – Žigljen te Paškim mostom.

Casa Porta Luna i Cukar Apartment udaljeni su 10 km od pristaništa Žigljen te 23 km od Paškog mosta.

holiday-home-casa-porta-luna-gajac
casa-porta-luna
porta-luna

apartment-gajac-cukar
apartment-cukar-gajac
cukar-apartment-gajac

novalja-2
novalja-0

gajac-1
gajac2

TOP